Betting online är något som har lockat mängder med spelare de senaste åren efter att det lanserades. På nätet kan man betta på alla slags sporter, även udda sporter och tävlingar som går utomlands, men man kan också satsa på sådant som inte alls har med sport att göra. Dessutom är det flexibelt och bekvämt, man kan sitta hemma framför sin dator och spela, man behöver inte bry sig om spelombudets öppettider eller spelstopp, utan kan spela när och vad man vill. För att börja med betting online så krävs det att du startar ett spelkonto. Det gör du genom att välja en bettingsajt och registrera dig som ny spelare. Du fyller helt enkelt i dina personuppgifter samt önskat användarnamn och lösenord. Det tar bara några minuter och sedan kan du börja med dina första satsningar. Som ny spelare får du hos de flesta bettingsajterna även en bonus som låter dig prova på gratis betting. Denna bonus är i form av välkomstbonus eller insättningsbonus. Att testa gratis betting är ett smart sätt att pröva olika bettingsajter och att testa olika sorters betting och oddsspel.

Att välja bettingsajt

Det finns hundratals, kanske till och med tusentals, olika bettingsajter att välja ibland, både svenska och utländska. De svenska kanske känns tryggare att spela på eftersom de erbjuder en svensk hemsida, du kan spela med svenska kronor och även kontakta kundtjänst på svenska. De utländska bettingsajterna har däremot fördelen att de erbjuder ett mycket större spelutbud och även andra typer av spel än våra traditionella, svenska sportspel. Där kan du exempelvis även spela på basket, amerikansk fotboll, rugby, bandy, golf och cricket. En av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer bettingsajt är att sajten känns trygg och stabil att spela på. Att gå på magkänslan är ofta ett bra sätt eller om du får rekommendationer från andra spelare. När du väljer bettingsajt är det också viktigt att du väljer en sajt som har ett stort spelutbud. Se till att välja en sajt som har alla de slags bettingspel som du vill prova på. Vill du prova även andra typer av spel, som poker, bingo, casino och slots så kan det vara smart att redan från början välja en bettingsajt som även erbjuder detta. En sista sak att ta i beaktande är hur generös sajten är med bonus till sina nya och befintliga spelare.

Livebetting

Livebetting har kommit till för att de som håller på med betting på nätet har efterfrågat dramatik, spänning och chans till snabba vinster. Livebetting är ett steg längre än betting online och livebetting erbjuder helt enkelt mer spelkänsla. I och med att livebetting introducerades så kunde spelarna följa de aktuella matcherna eller spelobjekten direkt framför tv:n och det gör förstås att det blir så mycket mer spännande att följa och titta på en match. Det är framförallt sport man kan satsa på i livebetting och då främst fotboll, men nya sporter tillkommer hela tiden. Det som är mest spännande med livebetting jämfört med vanliga oddsspel är att man kan spela under tiden som en viss match eller ett visst lopp pågår. Då kan man fatta sina beslut utifrån vad som händer på tävlingsarenan. En annan fördel med livebetting är det stora utbudet av spel på varje match. Man kan i stort sett spela på allt, till exempel på vilket lag som får nästa inkast. Ibland är det rena lotteriet och det behöver inte ligga så mycket kunskap bakom satsningarna. Livebetting erbjuds ofta tillsammans med livestreaming. Livestreaming är den teknik som gör det möjligt att titta på matcherna direkt på Internet. Det betyder att om du är intresserad av en mer udda sport som inte visas på teve så kan du ändå följa hur det går i matchen via nätet. Kombinationen livestreaming och livebetting är oslagbar.